Grupo Planeta

Minotauro

Referent de la narrativa fantàstica i de ciència-ficció

Minotauro és l’editorial especialitzada en literatura fantàstica i ciència-ficció del Grupo Planeta, en el qual es va integrar el 2001, 45 anys després de la seva fundació a l’Argentina.

Editor de l’obra completa de J. R. R. Tolkien, Minotauro publica autors com Philip K. Dick; Ray Bradbury, artífex de les mítiques Crónicas marcianas; Ursula K. Le Guin, creadora de Terramar; William Gibson, pare del ciberpunk; John Crowley; Kim Stanley Robinson, autor de la Trilogía de Marte, i el popular Christopher Priest. També edita autors espanyols d'èxit com Javier Negrete, León Arsenal, Rafael Marín i Juan Miguel Aguilera.

A més dels autors clàssics del gènere, el catàleg de Minotauro inclou col·leccions dedicades a la fantasia –amb títols com El hombre marcado, de Peter V. Bret, o Lamento, de Ken Scholes–, la ciència-ficció –La Vieja Guardia de John Scalzi n’és un bon exemple– i el terror –amb obres com l’antologia Zombies, editada per John Joseph Adams, o la novel·la 13 balas, de David Wellington.

Des de 2003, convoca el Premi Minotauro, Premi Internacional de Ciència-ficció i Literatura Fantàstica, que s’ha consolidat en la seva vocació de potenciar la literatura de gènere fantàstic i de ciència-ficció en castellà i esdevenir una plataforma de projecció per als autors espanyols i hispanoamericans del gènere.