Grupo Planeta

Lunwerg Editores

Prestigi i qualitat en l'edició de llibres d'art

Lunwerg Editores és una de les editorials de llibres d'art i fotografia més importants i prestigioses d'Espanya. Es va fundar l'any 1979 i es va incorporar al Grupo Planeta el 2006. S'ha desenvolupat i especialitzat en l'edició de llibres il·lustrats de gran format i alta qualitat, en les temàtiques d'art, fotografia, arquitectura, interiorisme, disseny, viatges, gastronomia, natura, ciència, recerca i temes marítims. Lunwerg té un catàleg editorial que supera els 1.500 títols i un arxiu fotogràfic amb més d'un milió d'imatges.

Des de 1985, Lunwerg Editores treballa en col·laboració amb els editors internacionals d'art i fotografia més rellevants i coedita i coprodueix molts dels seus títols amb institucions i editorials importants d'arreu del món. Com a reconeixement a la seva tasca, ha estat guardonada amb diversos premis nacionals i internacionals, com l'International Award for Photography in Arles.

L'editorial té, a més a més, una llarga experiència en exposicions i col·labora amb museus, galeries i centres d'art com el Museu del Prado, el Museu Thyssen Bornemisza, el Museu Reina Sofia i el Museu Picasso de Barcelona, entre d'altres, en l'elaboració dels seus catàlegs. També produeix exposicions a Espanya i l'Amèrica Llatina.

Lunwerg ha estat l'editorial oficial dels llibres de nombrosos esdeveniments (Quinto Centenario, Jocs Olímpics de Barcelona 1992, Fòrum de les Cultures 2004, 250 Aniversari de Goya, 32 America's Cup, etc.) i de projectes de recerca importants amb diversos arxius (Simancas, Arxiu d'Índies, Reial Jardí Botànic de Madrid, etc.).

Amb set reconegudes editorials de diversos països, Lunwerg va instaurar, el 1994, l'European Publishers Award for Photography.