Grupo Planeta

Espasa

Un segle i mig llegint plegats

Al llarg de més de 150 anys d'història, Espasa ha estat una editorial clau en el desenvolupament cultural d'Espanya i l'Amèrica Llatina a través d'un ampli catàleg d'obres de referència i un fons de clàssics extens i selecte que es complementen amb el bo i millor de la narrativa i la no-ficció actuals.

L'editorial Espasa va ser fundada l'any 1860 i el 1926 es va unir amb la Compañía Anónima de Librería y Publicaciones Españolas (Calpe). Així va esdevenir una de les editorials més importants d'Europa, amb gran projecció a l'Argentina i Mèxic. El 1992 es va integrar en el Grupo Planeta.

En el seu catàleg destaca l'Enciclopedia Gran Espasa Universal, l'obra de consulta més completa i actualitzada en llengua castellana, hereva de l'Enciclopedia Universal Ilustrada nascuda el 1905. Actualment es presenta en vint-i-quatre volums, DVD-ROM o CD-ROM i Internet.

Des de 1925, Espasa té al seu càrrec l'edició de les principals publicacions de la Reial Acadèmia Espanyola de la Llengua: el Diccionario de la lengua española, el Diccionario esencial, l'Ortografía i la Gramática, obres fonamentals per a la cultura lingüística de tots els castellanoparlants.

Espasa, editora de la col·lecció Austral, pionera en el món del llibre de butxaca en castellà, va reactivar la col·lecció en ocasió del seu setantè aniversari, mantenint l'esperit original d'Austral com a biblioteca universal que inclou tots els gèneres i totes les èpoques de la literatura, els clàssics i els grans autors contemporanis. A més a més, ha reforçat la vocació didàctica de la col·lecció amb guies de lectura que ajuden els estudiants a conèixer millor els clàssics espanyols.

El catàleg de ficció d'Espasa es continua ampliant sota les coordenades de modernitat i qualitat, juntament amb una selecció de les millors obres universals de tots els temps.

Espasa convoca dos certàmens, el Premi Primavera de Novel·la –un prestigiós premi del món literari espanyol i hispanoamericà creat el 1997, que concedeix conjuntament amb l'associació Ámbito Cultural de El Corte Inglés– i el Premi Espasa, de difusió de treballs periodístics, d'investigació i divulgació sobre qüestions d'interès de la nostra societat.