Grupo Planeta

Editorial Joaquín Mortiz

L'editorial dels grans escriptors mexicans

L'Editorial Joaquín Mortiz va ser fundada el 1962 i el 1985 es va incorporar al Grupo Planeta. El seu creador, Joaquín Díez-Canedo, durant el franquisme signava les cartes dirigides a la seva mare a Madrid com Joaquín M. Ortiz i en alguna ocasió el sobrenom es va ajuntar i va donar lloc al nom de Joaquín Mortiz, amb el qual posteriorment va batejar l'editorial.

L'Editorial Joaquín Mortiz publica, difon i promociona els diferents corrents literaris, des de novel·la, assaig literari, conte, poesia i crònica fins a humor.

Pel catàleg de l'Editorial Joaquín Mortiz han desfilat les figures més destacades de la literatura mexicana i les seves col·leccions de narrativa i assaig han servit de trampolí a diverses generacions dels escriptors mexicans que actualment són més reconeguts.

Joaquín Mortiz manté en el seu catàleg noms de la talla de Jaime Sabines, Jorge Ibargüengoitia, Juan José Arreola, Rosario Castellanos i Agustín Yáñez, entre altres, i a més a més rescata periòdicament clàssics vius de primeres figures de les lletres mexicanes i només alimenta el seu prestigiós catàleg amb novetats d'autors de primera fila.