Grupo Planeta

Editorial Planeta Colombia

Promotora de la cultura i del desenvolupament de la literatura a Colòmbia

Des que es va fundar, l'any 1966, Editorial Planeta Colombia ha estat una empresa líder en publicacions d'interès general que ha fet contribucions valuoses a la cultura i al desenvolupament de la indústria del llibre al país. Des de 1994, atorga un premi que exalça la trajectòria d'un periodista colombià important i publica un llibre seu inèdit.

En la línia de ficció destaquen escriptors com Jorge Franco, Mario Mendoza (Premi Biblioteca Breve 2002), Héctor Abad Faciolince, Santiago Gamboa, Mauricio Vargas, Juan Gossaín, Enrique Serrano, Efraim Medina, Juan Tafur, Fernando Quiroz (finalista del Premio Planeta - Casa de América 2008) i Juan Esteban Constaín, entre altres.

En no-ficció, Editorial Planeta Colombia reuneix una sòlida col·lecció de biografies, llibres de consulta, d'història i d'actualitat, tant testimonials com periodístics. Entre aquests darrers figuren les obres de grans periodistes com Germán Castro Caycedo, Enrique Santos Calderón, Alonso Salazar, Patricia Lara, Gerardo Reyes, Jorge Lesmes, Édgar Téllez i Antonio Caballero.

Planeta Colòmbia també té una sòlida col·lecció de textos de consulta i història, obres de luxe sobre art i arquitectura regionals, així com llibres pràctics i d'autoajuda.