Grupo Planeta

El Grupo Planeta

Un gran grup editorial i de comunicació

El Grupo Planeta és el primer grup editorial, de comunicació i de formació espanyol de capital familiar que lidera una àmplia oferta al servei de la cultura, la formació, la informació i l’entreteniment audiovisual. Des que José Manuel Lara Hernández va fundar Editorial Planeta a Barcelona, el 1949, el Grup s’ha convertit en una multinacional que combina una sòlida tradició empresarial amb una gran capacitat d’innovació i una vocació europea i internacional. Amb una presència especialment destacada a Espanya, França, Portugal i Amèrica Llatina connecta diàriament amb més de 25 milions de persones.

Lideratge en el sector editorial

El Grupo Planeta lidera el mercat editorial a Espanya i l'Amèrica Llatina i és un dels principals grups editorials del món. És propietari de més de 100 marques i segells editorials en múltiples països, que inclouen tots els gèneres literaris i en els quals treballen més de 7.000 col·laboradors.

Líder multimèdia (premsa, ràdio, televisió i internet) i de l’entreteniment audiovisual

Des del començament del segle XXI el Grupo Planeta s’ha consolidat en noves àrees de negoci per convertir-se en un dels grans grups de comunicació espanyols. És accionista de referència del diari La Razón i d’ATRESMEDIA, que inclou els canals de televisió Antena 3, laSexta, Neox, Nova, Mega i ATRESERIES; les emissores de ràdio Onda Cero, Europa FM i Melodía FM; producció de cinema i televisió; portals de televisió i cinema online, i gestió de publicitat multimèdia (televisió, ràdio i internet). A través d’aquests canals difon campanyes de conscienciació viària, mediambiental i de salut. D’altra banda, Prisma Publicaciones elabora revistes especialitzades i ofereix serveis editorials en paper i digitals per a empreses i institucions.

Referent en formació a distància i presencial

Actualment, el Grupo Planeta és líder en formació, tant presencial com online, i té escoles de negocis de gran prestigi a Espanya (EAE i OBS), França (EDC i ESLSCA) i el Marroc (Ostelea i ESLSCA). Ofereix formació de grau i postgrau online amb projecció internacional de la Universitat de Barcelona (UNIBA) i la Universitat Internacional de València (VIU), com també programes de formació contínua amb Deusto Formación, Deusto Salud i Atresmedia Formación per a professionals en actiu desitjosos de millorar les seves expectatives laborals.

Una oferta en múltiples suports i canals

El Grupo Planeta posa la cultura, la informació, l’oci i l’entreteniment a l’abast de tots els ciutadans arreu del món i d’acord amb les seves preferències de consum i gaudi. Incorporem tots els formats possibles que acosten els nostres productes als clients: llibres tradicionals en paper i llibres digitals, llibreries de Casa del Libro a les principals ciutats espanyoles, clubs de lectura, xarxes comercials de distribució de productes a través de televisió i internet, formació presencial i a distància, botigues online, així com plataformes de lloguer, compra i subscripció de cinema i televisió.

Projecció internacional

El Grupo Planeta estén la seva vocació internacional des d’un fort arrelament a Europa i Amèrica Llatina. La presència a més de vint països de parla espanyola, portuguesa, francesa i italiana el projecten cap a un univers cultural compartit per prop de vuit-cents milions de persones a tot el món.

Innovadors i líders

El Grupo Planeta s’ha caracteritzat sempre pel seu caràcter innovador, tant en els continguts com en productes i formats, i també en la seva promoció i comercialització. La participació del Grupo ha permès dinamitzar el món de l’edició i els mitjans de comunicació, així com l’oci, l’entreteniment i la formació amb una aposta empresarial innovadora, cada vegada més transversal i sempre amb la voluntat de liderar cadascun dels sectors on les nostres empreses exerceixen la seva activitat.

Fidels als nostres principis ètics i corporatius

Tots els professionals i empreses del Grupo Planeta compartim uns principis que tenen com a base les persones, l’ètica, la qualitat i l’excel·lència en el treball. Orientats a la satisfacció del client i a aportar valor a la societat, el nostre comportament es regeix per l’honestedat, el respecte a la legalitat i als valors socials. Oberts a col·laboracions i aliances, valorem el prestigi de les nostres marques i potenciem el lideratge i la innovació que les caracteritza. Un èxit que es fonamenta en la nostra trajectòria i en la nostra projecció al futur.

Codi Ètic

El Grupo Planeta basa l'exercici de la seva activitat en els marcs legals dels mercats en els quals opera, en el respecte als valors socials i en l'honestedat de la seva actuació envers les persones i el seu entorn. Creiem fermament que l'èxit del Grup es fonamenta en la professionalitat, la conducta, la integritat personal i l'ètica dels nostres col·laboradors.

 

El Codi Ètic constitueix l'instrument normatiu de nivell més alt en l'estructura normativa del Grupo Planeta. Els seus principis es desenvolupen en les polítiques, les normes i els procediments i representa el compromís del Grup amb el compliment de les lleis i els valors ètics que es defensen en aquestes lleis. Tots els nivells del Grupo Planeta han de vetllar per l'aplicació real i efectiva dels principis ètics.

 

En aquest document es resumeixen els principis ètics en què es fonamenta l'activitat del Grupo Planeta. Conté una descripció de les conductes que s'han de promoure i dels comportaments que cal evitar.