Grupo Planeta

Editorial Planeta México

Líder en el mercat mexicà

Editorial Planeta México es va crear al començament dels anys seixanta amb la vocació de fer arribar l'ampli catàleg dels diferents segells del Grupo Planeta al mercat d'aquest país (el que té un nombre més gran de castellanoparlants del món).

La divisió de llibreries és una de les àrees editorials líders al mercat gràcies a un ampli ventall d'autors nacionals i internacionals, tant clàssics com contemporanis. Les diverses editorials que integren l'àrea cobreixen una gran varietat de temàtiques, gèneres i formats. Formen part d'aquesta divisió dues grans editorials d'origen mexicà: Joaquín Mortiz, adquirida pel Grupo Planeta el 1985 i considerada el segell de la literatura mexicana contemporània per excel·lència, i Editorial Diana –incorporada al grup el 2006–, que té una gran tradició i està molt arrelada al mercat nacional.

El seu catàleg inclou títols de narrativa, assaig i llibres per a nens i joves que es nodreixen dels grans escriptors mexicans: Octavio Paz, Ángeles Mastretta, Paco Ignacio Taibo II, Laura Esquivel, Francisco Martín Moreno, Pedro Ángel Palou, Enrique Serna, Juan Villoro, Héctor Aguilar Camín i Eugenio Aguirre, entre molts altres.