Grupo Planeta

Interforum

L'eficiència al servei del llibre

Autors, editors i llibreters troben en Interforum un col·laborador eficaç per portar els llibres fins al lector, tant a França com a l’estranger. Interforum és una firma filial d’Editis fundada el 1972 i una companyia molt important en la distribució de llibres a França, que ofereix als seus clients un servei integral de difusió i distribució. Mitjançant una logística eficient, la cobertura de punts de venda més àmplia de França, tres delegacions a l’estranger situades a Bèlgica, Suïssa i el Canadà, així com uns socis sòlids, Interforum comercialitza la totalitat de les obres del grup i també distribueix les de prop de vuitanta editorials que operen en el conjunt de regions francòfones.

A França, els equips especialitzats segons el tipus de punt de venda i fons editorial garanteixen a l’editor una difusió àmplia i òptima de les seves obres en tots els punts de venda. L’adquisició de DNL el 2005 va permetre augmentar notablement la difusió en supermercats i comerços de proximitat. Els equips de difusió internacional distribueixen la producció dels editors en més de cent països. Interforum opera a l’estranger per mitjà de tres filials localitzades al Benelux, Suïssa i el Canadà, país on va signar un acord de col•laboració amb Québecor Media el 2005.

La gestió comercial, els serveis de màrqueting, les eines informàtiques avançades i un lloc web dedicat als professionals del llibre són les claus per conèixer les expectatives dels llibreters i els lectors i dinamitzar les vendes.

Pel que fa a la distribució, Interforum ha agrupat al seu centre de Malesherbes tota la producció dels seus editors, als quals garanteix l’emmagatzematge, gestió i distribució dels seus productes.

Cada any es distribueixen al voltant de 110 milions d’exemplars, s’expedeixen prop de quatre milions de paquets, es processen més de trenta milions de comandes i s’emmagatzemen 70.000 palets i 40.000 contenidors en dues torres i un sistema miniload completament automatitzats. Aquests i molts altres recursos permeten atreure nous editors externs de primer ordre i fan d’Interforum el soci exclusiu de Media Participations, Gallimard i Le Seuil-La Martinière a la xarxa de supermercats.