Grupo Planeta

MR Ediciones

L'editorial on el lector troba respostes, entreteniment i diversió

Martínez Roca és una editorial innovadora que té un ampli catàleg de ficció i no-ficció. Va ser fundada a Barcelona el 1965 i es va incorporar al Grupo Planeta el 1992.

En la línia de ficció edita novel·les apassionants dirigides a un ampli sector de lectors en la qual destaca la col·lecció MR Novela Histórica, que aporta al catàleg de l'editorial autors com Alberto Vázquez-Figueroa o Mercedes Salisachs, a més d'escriptors de culte amb reedicions de les seves obres clàssiques com Naguib Mahfuz.

En no-ficció, Martínez Roca és una editorial de referència en grans llibres pràctics i d'espiritualitat. En aquesta última col·lecció, el segell ha editat autors com el premi Nobel Kenzaburo Oé, el Dalai Lama, Elisabeth Kübler-Ross o Ramiro A. Calle.

Des de l'any 2001, l'editorial convoca el Premi de Novel·la Històrica Alfonso X El Sabio, el més prestigiós d'Espanya en aquest gènere, que al llarg d'aquests anys ha premiat tant autors reconeguts com nous talents. L'any 2012 el canal de televisió Historia es va sumar a la convocatòria del premi, cosa que contribueix encara més a difondre'l.

El 2010 Martínez Roca va incorporar al seu catàleg el Premi Advocats de Novel·la, un certamen fruit de la col·laboració amb el Consell General de l'Advocacia Espanyola i la Mutualitat de l'Advocacia per potenciar a Espanya un gènere de gran èxit en el món anglosaxó i donar a conèixer l'àmbit en què es desenvolupa l'activitat dels advocats espanyols.